PLEASE DON'T PICTURE THIS

Jag har precis sett "Picture This" med Ashley Tisdale i huvudrollen. Fy fan, det var nog bland det absolut sämsta jag någonsin sett. Såå jävla billig story och ännu värre manus. För att inte tala om sopiga jävla skådisar. Jag skäms över att ha sett den. Mår faktiskt lite illa.
Allvarligt talat... det var så jävla DÅLIGA grejer som förde handligen framåt. Till exempel så skulle de komma in till den där stora festen, men en annan tjej hade förvarnat bilvakten att deras bil med just den registreringskylten inte skulle få komma in. Och vad gör de då? Jo, de klär ut sig till städare eller något, och då helt plötsligt kommer de in ändå. FASTÄN DE HAR SAMMA JÄVLA BIL. Vad fan liksom? Tror de att vi tittare är helt hjärndöda eller? JA, jag blir faktiskt jävligt pissed på sånt här. Borde kasta selleri på dem allihop.
Nej. jag orkar inte. Får tuppjuck just nu. Jag hatar sånt här jävla snabbproducerat skit.
Nu har jag i alla fall förvarnat er.
Se
Den
Inte.

Jolly

SISTE TÅRBITN

Ännu en sjukdag. Imorgon ska jag dock tillbaka till skolan. Fyfan vad jag kommer ha mycket att göra. Får redan prestationsångest.

Men idag har jag kollat på Gladiator. Det blir mycket film när man ligger hemma sjuk hela dagarna. Men man ska inte klaga, det är ett av de bästa tidsfördriv som finns ju. Var bara tvungen att se just denna eftersom Russel Crowe är med i den... Det är ju liksom ett lovord om kvalité. Senare upptäckte jag dessutom att Djimon Hounsou var med. Då blev jag ännu gladare!
Jag kan tänka mig att filmen var jävligt maffig att se på bio. Den gör sig inte riktigt rättvisa när man tittar på en liten dataskärm. Tyckte det var bra att de hade lyckats att inte göra det "osmakligt", trots att det är jävligt mycket blod som skvätter runt. Slutsatsen är denna: jag gillade storyn och skäms lite över att det tagit sådan tid för mig att se den. pusspusspuss på filmen och skådisarna.

Till min förvåning gick "Bare Bea" på SVT förut. Snacka om minnen från högstadiet med den filmen alltså ;) Vi snackade fan norska en månad efter att vi hade sett den.

Jolly.

BRÖLLOPSFOTOGRAFEN

Nu har jag precis tittat på Bröllopsfotografen. Jag kanske är lite efter, men det är skönt att vara det ibland så att man slipper hypen kring allt jämt, och kan få en egen uppfattning. Snacka om att jag hade missbedömt den i förväg. Jag trodde att det kort och gott var ännu en Svensk B-komedi med förutsägbart slut och billiga skämt. Men jag kunde nog inte ha haft mer fel. Jag tyckte att den var riktigt bra och handlingen var ganska otippad ändå, särskilt slutet. Tuva Novotny var ju skitbra, jag kände inte igen henne först. Hon har verkligen gaskat upp sig sedan hon gjorde den där sketna tv-serien "Skilda Världar" eller vad det nu hette. Och Kjell Bergqvist var också riktigt bra. Även om han kanske är någorlunda likadan i de flesta filmer han gör, så kan man inte säga annat än att han var som klippt och skuren för rollen som Jonny Björk.

Om ni är lika efter som jag och inte har sett den här filmen än, så tycker jag absolut att ni ska göra det. Det är faktiskt en av de bättre svenska filmerna enligt mig. Jag har vanligtvis svårt för Svenskproducerat, men i det här fallet så var det förvånansvärt lätt att tycka om.
Filmmusiken var dock ett störningsmoment. Fick lite krupp i vissa scener, bara för att musiken var så jävla.... jobbig. Och så var det störande med den konstiga filmningstekniken som gjorde att man blev helt jävla yr i huvudet. Lite "fisheye"-stuk kan man väl säga. (Mitt analyserande har blivit helt sjukt tack vare Filmkunskapskursen)
Men allt det där kan man förbise i slutändan. Den var jättebra. Punkt slut!


UPRISING

MUSE kommer till Sverige i juli och spelar i Stockholm! Det är helt galeeet! Jag och Martin har snackat aslänge om att det vore skitgrymt att gå på dem, eftersom jag missade dem förra året (Jag hade inte upptäckt deras genialitet då). Och nu kommer de hit! Jag blir helt lyrisk. Jag måste se dem! Jag har redan snackat ihop mig med Jonsson och Hea och de är absolut på, sålänge de har råd. Samma gäller mig. Jag bara måste spara pengar till det, hur svårt det än kommer bli! Jag skippar lätt Skogsröjet, Sweden Rock, WCR och P&L för att istället se dem. Dock skulle jag självklart vilja gå på dessa med. I synnerhet Sweden Rock eftersom G'n'R kommer dit. Men vafaan. Jag kan ju bara inte missa Muse's konsert. Kosta vad det kosta vill. Jag ska se dem!



NOSTALGI OCH FÖRHOPPNINGAR

Nostalgi.



Älskar alla mina vänner, ni är det absolut bästa jag har.
Sommaren 2007 och 2008 var den bästa tiden i mitt liv.
I år ska det bli bättre än någonsin.
<3


AFFISCHERING FÖRBJUDEN

Den enda nytta jag har gjort idag:



Treorna frågade mig förra veckan om jag kunde hjälpa dem att göra en affisch till deras dansföreställning.
Så den har jag pillat ihop idag. Ganska simpel, men de blev nöjda och glada i alla fall, så då är väl jag med det.

Nu sitter jag och lyssnar på lite skön musik och tänker på sommaren.

RECAP

Har inte kommit till skott att skriva på sistone. Har haft en hel del att göra, plus att jag är lat. Dålig kombination!

Mene.. en snabb recap då:
Torsdag: Var och åt thaimat med Wictor, Liza och Vickan. Skulle ha dragit hem till Ida men planerna ändrades eftersom det blev för stressigt. Så istället drog vi fyra och tog en kaffe med Macke (eller egentligen så tittade vi tjejer på när killarna hävde i sig tre koppar var) och efter det kollade vi på Beyond Therapy på Östgötateatern. Dock var jag tvungen att ta tåget hem efter första akten, men det var ändå skitbra och det var synd att jag inte hann se slutet.
Fredag: Drog till Richard efter skolan och hjälpte mamma att baka 5 smörgåstårtor till morgondagen då Richard och Jessica skulle ha 40-års fest. Det tog ett antal timmar men det var det värt, för det blev så sjukt bra. Sen när jag kom hem la jag mig och kollade på National Treasure, men Rasmus ringde upp mig och övertalade mig att åka hem till Tobbe på en liten öl- och uppesittarkväll. Så jag cyklade iväg, mötte upp Hea, och sen drog vi dit. Jag stannade till drygt halv 5 på natten innan jag gick hem. Självklart hade min cykel blivit stulen också (Tredje gången gillt. Jävla svin alltså), men som den lyckligt lottade tjejen jag är så sa världens bästa Hea att jag fick ta hans. Så jag kom hem trots allt! Puss på honom.
Lördag: Drog ut och sprang drygt en mil i det underbara vädret. Det var så jävla skönt. Senare på kvällen drog vi till Richard på 40-års kalas och där blev det tårta, öl och massa skitsnack med min favoritkusin Mira. Wictor kom lite senare också, och efteråt åkte vi hem och tittade på film, som vi inte helt otippat somnade ifrån.
Söndag: Jag började känna mig sjuk redan dagen innan, men idag mådde jag riktigt dåligt. Låg i sängen hela dagen och kände mig usel. När Wictor var och jobbade kollade jag på "Flightplan" som Hanna tipsat mig om. Den var ASBRA! Ska inte säga så mycket om den, men se den för den var grym. Sen i alla fall så åkte Wictor och köpte Ben & Jerrys glass åt oss och det var gulligt. Men jag ska DÖDA Emil, för han har tjatat på mig att jag måste äta den med cookie dough -smak. Den var inte min favorit dock.. Men men!

Idag är det måndag och jag ligger hemma och tittar på Kvarteret Skatan. Det är deprimerande att ligga nerbäddad när det är så jävla fint väder. Man vill bara snöra på sig löparskorna och ge sig ut. Men nejdå! Det blir att ligga här ett par dagar förmodar jag. Bara att gilla läget.

Jolly


Btw; här har ni en bild på min fina sovhörna. Ska nog ta ett nappatag och städa,
så att det faktiskt ser ut såhär på riktigt också.

MELISSA HORN

Jag kan inte sluta lyssna på Melissa Horn. Alla hennes låtar är helt underbara.
Viktoria, Liza, Hanna... Grattis. Ni har lyckats frälsa mig med.

HJÄRNSLÄPP

Idag har jag varit flitig minsann. Direkt när jag kom hem satte jag igång och lagade min cykel. Trampen hade ju ramlat av..... MEN i alla fall, jag bankade dit den igen och nu ska den nog gå att bränna lite med ;) Ska bli skönt att slippa anpassa sig efter bussen varje dag.
När man är i Norrköping blir man så jävla sugen på att dra ut och springa, för på dagtid är det jätteskönt väder och ingen snö alls på gatorna. Sen när man väl kommer hem till lilla Katrineholm är det en annan sak, för då har det redan hunnit mörkna, och gatorna är förtfarande tjockt täckta av is.
Just idag får jag väl instämma med mina klasskompisar som kallar oss Katrineholmare för lantisar...

Men i övrigt har jag varit duktig och lämnat in ett CV på JC. Hoppas på att den snälla tanten tar in mig, det skulle bli så jävla underbart att jobba där i sommar! dock kom jag på när jag kom hem att jag hade glömt att skriva in kontaktuppgifter. Hur fan kan man glömma det? Helt stört ju!! Blev så jävla sur på mig själv. Nu måste jag springa dit imorgon IGEN, för fjärde gången nu. Hon måste tro att jag är lite efterbliven...
Men jag är positiv ändå! Glad ska man ju vara för det lilla!
Särskilt efter den underbara lördagen. Jag lever litegrann på den just nu.
Och på det faktum att jag fyller 18 om 3 månader! peppapeppapeppa inför den bästa sommaren någonsin!

Jolly

IDAG HATAR JAG INTE MÅNDAGAR

Skönt med studiedag. Bara att ligga hemma i sängen och lata sig. Wictor är här också, men han sover som en gris. Vi pratade om att åka in till Norrköping idag, men det har jag ingen lust med. Jag hänger där tillräckligt på vardagarna i skolan.
Det är soligt ute. Är det tillräckligt varmt ute för att springa lite idag kanske? Helst utan att få killer-astma...

Nehepp.. Frukost kanske?
Jolly

FLAKES AS RASORS

Såhär ser benen ut efter att vi kämpade oss över fotbollsplanen igår. hahaha, vad konstigt det låter när man försöker förklara att "snön är vass".


PANTERASS

Hej! klockan är 06.10 på en söndag och jag är redan vaken. Kan inte fatta varför jag vaknar så tidigt dagen efter jämt. Det är ett mysterium! Men lika bra att passa på att skriva nu när man är lite lullig!

Men fy fan vad fint man mådde igårkväll då! Jag, Hea och Alex möttes upp borta i Nävertorp och sen gick vi till Vesa på förfest. Vi skulle nämligen på Panterass!!! åååååååh, så jävla underbart! Det var fan ett år sedan sist! fatta njutningen nu alltså :D
Egentligen var det tänkt att det bara skulle vara grabbkväll där, men Ralle var så himla snäll och sa att jag fick komma ändå. Jag räknas ju litegranna in i grabbgänget nu mera, love it!

Så när vi kom dit blev det en hel kväll med ös tillsammans med bandet och 15 galna grabbar. Det var så jävla fläääsh. På vägen ner till stan bestämde de lata åbäkena att vi skulle gena över fotbollsplanen, som är täckt av minst 50 cm snö. Det var inte en lätt sak att ta sig över kan jag säga. Jag hade fan klack på mig också, så jag borrades ju ner till botten varje steg jag tog! Det blev en full workout det där, kan jag lova! Carina hade varit stolt! eller... nee.. kanske inte.. men jag var det i alla fall! Det tog mig och Krille säkert en halvtimme att ta oss till andra sidan. Men det blev många garv på vägen alltså.

Sen kom det sig så att jag, Krille och Viktor gick tillsammans mot krogen. Jag kom dock inte in (vafan, jag kom in när jag är 15, men när jag har 3 månader kvar till lagligt inträde så sätter de stopp? Skumt) så Krille var snäll nog och följde mig till Maistro och bjöd på käk, sedan kom Hea och Jonsson och joinade oss.

Skönaste kvällen alltså. Hoppas det blir en rutin igen. Insåg hur mycket jag hade saknat det. 
Puss på alla människor och den fina ölen. 

Jolly


PS: hittade precis plektrumet som Ralle kastade ut under spelningen i min BH. Roligt med bortglömda överraskningar! hahah :D

COTTONCANDY

Igår hittade jag det här söta lejonet inne på Åhléns. Vill så gärna ha den, han var så mysig :)
Det kanske är lite barnsligt men jag kan inte rå för att jag älskar mjukisdjur.



LET'S HAVE SOME FUN

Igår kväll hittade jag en rolig sida på internet där man kan prova massa olika frisyrer. Jag testade en massa ljusa/blonda frillor, och fan vad roligt det var. Ser fett sur ut på bilden men skitsamma!






Haahahahah vackert va? :D



MUSIC AND LYRICS


Just nu går filmen "Music and Lyrics" på tv3. Hugh Grant och Drew Barrymore är huvudpersonerna i storyn, och egentligen är de väl inte speciellt briljanta med tanke på att deras karaktärer inte är särskilt originella. Båda två har ju en tendens att göra liknande roller i de flesta filmer de gör. Trots det så tycker jag så sjukt mycket om den här filmen. För ett par år sedan var jag helt besatt av låtarna som skrevs till filmen, för jag älskar 80-tals musik och det är ju verkligen sterotypa låtar i denna. Det är väl också det som gör att jag tycker så sjukt mycket om dem. Jag kan alla texter och alla melodier så det är roligt att se den nu igen, för det var ett himla bra tag sedan och jag hade glömt hur bra den faktiskt var.

Själva filmens handling är otroligt förutsägbar men det gör inte så mycket tycker jag. Vilken romantisk komedi som helst är väl det egentligen, så varför ska det vara annorlunda med den här?
Charmen med filmen är väl också att Hugh Grant uttryckligen har talat om i en intervju att han absolut inte kan sjunga och att hans röst är så otroligt pitchad och omgjord i filmen. Det stör inte mig, tvärtom tycker jag det är roligt och skönt att han är ärlig. Sen att man faktiskt köper att det är han som sjunger, åtminstone första gången man ser filmen, tyder ju på att det ändå är bra gjort av både folket bakom filmen och skådespelaren själv.



Nu ska jag inte babbla mer om det här, jag är säker på att ni har annat för er.
Nu börjar det igen! Måste skynda mig tillbaka til tv:n.

Men i alla fall; Jag tycker att filmen är helt klart sevärd, så kolla på den.
Om inte, så går "Catch Me If You Can" med Leonardo DiCaprio och Tom Hanks på kanal5 som också är skitbra!
hahah förlåt. Jag lägger av nu. hejs!

Jolly

DO YOU BUY THIS SHIT?

Igår blev det en trevlig kväll!
Jag och Hea var hemma hos Jonsson, och vi pratade massor hela kvällen om livet och bara filosoferade med en kopp kaffe och en trevlig film. Sedan gick vi ut och åt middag på en fin restaurang som låg i närheten, och därefter gick vi tillbaka till Jonsson och lärde känna folk från Danmark och Ryssland via internet. Runt 2 gick jag och Hea hemåt, men mötte först upp med hans bror som gjorde oss sällskap hem.

...eller inte!
hahah, vilka tror ni att vi är egentligen?

Vad som egentligen hände var att jag och Hea satt hemma hos Jonsson och garvade åt alla idioter på Youtube och Existenz, sen drog vi ut och käkade kebab på Torino och jag packade ner min feta rulle i väskan som färdkost. Sen gick vi tillbaka till Jonsson och där snabbkollade vi oss igenom två filmer på 15 minuter och så satt vi och var löjligt barnsliga på Chatroulette tills småtimmarna började göra sig påminda. Jag somnade en stund i Jonssons säng och pratade med honom i sömnen. Sen skulle jag och Hea dra oss hemåt, och gick och mötte upp hans brorsa som satt inne på Venezia lite dragen (och Metro) och sedan promenerade vi hem i minusgraderna!

Det var min lördag. Inte så dumt ;)
Jolly


CRUSHING ON ITEMS

Den här köpte jag igår. Tycker den är sjukt fin. Ska nog ha den ikväll om det blir utgång,
annars blir det nästa helg.


Men nu ska jag träna, hörs ikväll!
Jolly

I'M TIRED OF YESTERDAY

Idag är det fredag.
Det har varit en sjukt jobbig dag. Kanske inte just för att det har varit supermycket som hänt, men jag gick upp vid 5, tog bussen 7, tog tåget halv 8, var i skolan hela dagen och hade en redovisning och ett fruktansvärt prov på psykologin (som gick käpprätt åt helvete), gick på stan, fick vänta en timme på tåget eftersom det andra var inställt, kom hem vid 6, bytte om och åkte direkt till mormor för vi blev bjudna dit på lite tacos-middag. Sen skulle jag ha gått till Jonsson, men jag var tyvärr tvungen att sätta punkt där. Är ledsen för att jag dissade honom, men jag orkade helt enkelt inte. Då skulle jag ha fått promenera ända hem mitt i natten sedan, och eftersom jag redan höll på att somna vid matbordet så kändes det som en omöjlighet.
Plus att mami säger att jag är likblek, och jag har börjat få sån där djup hosta. Det gör inte saken bättre vad gäller pigghet. Hoppas bara jag inte drar på mig något nu. Det var inte längesedan jag var sjuk, och då var jag riktigt dålig i tre veckor. Det orkar jag bara inte ännu en gång. Nu när vi snart ska till Österrike också.

Tror Mjölner fyller 40 idag. Grattis! Med i tidningen och allt.

Känns förjävligt att vara redo för sängen klockan 9 på en fredag. Men jag ska nog ha lite filmmys ikväll ändå innan jag går och lägger mig, så att tiden inte bara slösas bort och försvinner.
Det finns alltid något bra att se på.
Jolly

CALL ON ME

I tisdags så råkade jag på något sätt lämna kvar min mobiltelefon på bussen. Som tur var så var det någon vänlig själ som gav den till chauffören, som sedan lämnade den på Orusttrafikens kontor. Sen ringde de hem till min mamma och berättade var den fanns någonstans. Jag är verkligen glad över att den inte blev stulen. Men Orusttrafiken är hederliga människor minsann. Detta har nämligen hänt mig en gång tidigare, och då åkte gubben till mitt hus och lämnade telefonen till mig personligen. Kan inte fatta vilken tur jag har alltså.
Efter tre dagar kunde jag äntligen få tillbaka den, för kontoret var stängt de andra dagarna vi försökte. Det är konstigt vad naken och handfallen man känner sig utan telefon. Skulle man hamna i någon sorts knivig situation så kan man inte ringa någonstans. Det fick jag även uppleva dessutom.

Men kul att ha den tillbaka nu i alla fall! Personalen sa att de blivit tokiga på att den pep och ringde stup i kvarten. Jag tycker däremot bara att det är riktigt trevligt att man har så söta vänner som hör av sig och blir oroliga när man inte svarar :)  puss på er.

Jolly

DO YOU SEE MY CAREFACE

Sitter i datasalen med Kim och Emil. Vi ska förbereda en redovisning på psykologin om kroppsspråk och lite sånt.
Får se vad det blir av saken. Sen är det engelska och efter lunch sista teatern med Johan innan vi byter lärare.

Lite onödig fakta om min torsdag i skolan..

Emil hälsar "bläää.."
Entusiastiskt.

Min mobil är borta, känner mig helt naken.
Skriver mer ikväll.
Jolly

SUMMER'S NEVER BEEN FURTHER AWAY

NYKÄR.
Inspiration till sommaren.
Bara att spara slantarna och se om det räcker till.



FREE CARDS

Jag blev lite inspirerad av gänget på The Voice när de snackade om "free cards". Alltså det begrepp man använder till att förklara listan på vilka personer man skulle "få" ha sex med om man kunde, i överrenskommelse med sin flick-/pojkvän. Oftast är de personer man väljer GANSKA osannolika att man någonsin ska träffa. Men det är väl liksom det som är grejen.
Hur som helst så har jag gjort min egen lista här!

1. Robert Pattinson           
(Han är typ den snyggaste mannen jag vet, och det är väl kanske inte så ovanligt att höra eftersom alla 14-åriga tjejer säger ungefär samma sak. Till mitt försvar fick jag mitt crush redan i Harry Potter -filmerna, så det är inte Twilight-hypen som har påverkat min åsikt direkt. Han är som man brukar säga: "drop-dead-gorgeous". Honom ska jag gifta mig med)


2. Ewan McGregor
          
(Förutom att han är en av mina favoriter vad gäller skådespelare så går det inte att förneka att han är oförklarligt snygg och sexig. Honom har jag varit förtjust i ett antal år och det blir bara värre med tiden! Dessutom så är jag väldigt svag för Skottar, och varje gång han öppnar munnen så smälter jag)


3. Fredrik Wikingsson         

(Många finner det lite småkonstigt att han ligger så högt upp på min lista, men jag kan inte hjälpa det. Det är något med honom som gör att man blir som en liten nykär flicka. Det hjälper ju inte direkt att han är lång, mörk och stilig heller. När jag träffade honom trodde jag att jag skulle dö litegrann, han var ju dubbelt så snygg i verkligheten som på TV. Plus att hans humor och snille gör att man blir helt betagen och faschinerad. Han ligger högt upp på listan, ingen fråga om saken!)



Så, där har ni min Free Card -lista! Det var inte direkt svårt att komma fram till vilka som skulle vara med på listan, detta har jag vetat läääänge. haha!
Jolly


BLUEBERRY SEDUCTION

Köpte en ring som jag blev helt kär i! Det är typ blåbär och blommor på (enligt mig åtminstone) Den är så fin!
Tyvärr har jag världens sämsta kamera, så bilderna ger den absolut ingen rättvisa.


LOVE GUN

Biljetterna är hämtade och nu är det bara att vänta ivrigt!



RSS 2.0